News & Events
- June 8, 2021
Η eBOS Technologies συμβάλλει στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής επόμενης γενεάς
Μέσω του έργου MonB5G
Παρουσίαση των επιτευγμάτων του έργου στο περιοδικό INBUSINESS
Tα πολυάριθμα επιτεύγματα του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. έργου «Ορίζοντας 2020» MonB5G «Κατανεμημένη διαχείριση φετών δικτύου πέραν του 5G» (Distributed Management of Network Slices in beyond 5G), ανέλυσε ο Dr. George Guirgis R&D Project Manager στην eBOS Technologies.
Σε ειδικό αφιέρωμα στο περιοδικό INBUSINESS, επισημάνθηκε ότι η eBOS Technologies συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής επόμενης γενεάς, όπως η υλοποίηση και προώθηση δικτύων 5G και πέραν, μέσω του έργου MonB5G.
Με συντονιστή έργου το τμήμα SMARTECH του Τεχνολογικού Κέντρου Τηλεπικοινωνιών της Καταλονίας (CTTC), το έργο αποσκοπεί στην υλοποίηση ενός συστήματος κατανεμημένης διαχείρισης «μηδενικής επαφής» (‘zero-touch MANO’) για τη διαχείριση των ταυτόχρονα πολλών και ξεχωριστών «φετών» δικτύου σε μαζική κλίμακα για δίκτυα πέραν του 5G LTE.
Το MonB5G σχεδιάζει να επιτύχει τον εν λόγω στόχο, μέσω ενός καινοτόμου αυτόνομου πλαισίου διαχείρισης και οργάνωσης και αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την κατανομή πόρων μαζί με υπερσύγχρονους μηχανισμούς τεχνητής νοημοσύνης.
Το έργο έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των εξωτερικών ενδιαφερόμενων φορέων τεχνολογιών πέραν του 5G, συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιακών παροχέων, των παρόχων υπηρεσιών, των τελικών χρηστών, καθώς και της σχετικής επιστημονικής κοινότητας γενικότερα.
Ως εκ τούτου, το έργο αναμένεται να επηρεάσει αρκετές πτυχές των λειτουργιών τους ή/και των περιπτώσεων χρήσης: Ανάπτυξη δικτύων για πλατφόρμες Over-The-Top (OTT) που είναι ευέλικτες σε νέα μοντέλα υπηρεσιών, όπως θα καταδειχθεί από τις περιπτώσεις χρήσης του MonB5G, δυναμική επεκτασιμότητα του δικτύου μέσω βελτιστοποίησης της χρήσης των πόρων του, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας δικτύου και διαχείριση/ ενορχήστρωση/διασφάλιση εμπιστοσύνης μέσω τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης.
Στο πλαίσιο του έργου, η eBOS θα υποστηρίξει την κοινοπραξία στον σχεδιασμό του πλαισίου ασφαλείας του MonB5G, στη δημιουργία πρωτότυπων αλγόριθμων ασφαλείας που καθοδηγούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, στην ανάλυση και τη δοκιμή όλων των συνιστωσών του έργου, στον πειραματισμό και τη δοκιμή διάφορων περιπτώσεων χρήσης, καθώς και την καθοδήγηση της διάχυσης και της επικοινωνίας των αποτελεσμάτων του έργου, τόνισε ο Dr. George Guirgis.
Το έργο έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάσει της Συμφωνίας επιχορήγησης με αριθ. 871780.